fallback

McDonald's постепенно ще спира използването на антибиотици в пилешкото месо

През януари 2018 г. антибиотиците ще бъдат премахнати от пилешкото в McDonald's в Бразилия, Канада, Япония, Южна Корея, САЩ и Европа

22:22 | 23.08.17 г. 3

Американската верига за бързо хранене McDonald's обяви в сряда, че ще започне да спира използването на силни човешки антибиотици в глобалните си доставки на пилешко месо от 2018 г., присъединявайки се към по-широките усилия за борба с опасни супербактерии, съобщава Ройтерс.

В свое изявление McDonald's казва, че работи по планове за употребата на антибиотици и при други меса, млекодайни крави и кокошки носачки.

McDonald's проучва доставчици на пилешко месо, за да започне постепенно да спре използването на антибиотици, определяни от Световната здравна организация като „критично важни антимикробни средства с най-висок приоритет“ за хуманната медицина.

Групи за обществено здраве и потребителски асоциации приветстваха хода, който не е толкова стриктен, колкото политиката на компанията в САЩ. От една година доставчиците в страната вече доставят на веригата пилета, отгледани без антибиотици, смятани за важни за човешкото здраве.

През януари 2018 г. антибиотиците ще бъдат премахнати от пилешкото в McDonald's в Бразилия, Канада, Япония, Южна Корея, САЩ и Европа. Само в Европа компанията ще направи изключение за анбиотика Colistin.

До края на 2019 г. доставчиците в Австралия и Русия ще спрат да използват антибиотиците, а европейските доставчици ще премахнат Colistin.

Доставчиците на всички останали пазари ще изпълнят поръчението до януари 2027 г.

„Нашата цел е тази политика да бъде приложена преди тази дата“, казва McDonald's в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:52 | 13.09.22 г.
fallback